3 Ağustos 2012 Cuma

Günün Tavsiyesi


"Bir, iki... Freddy bulacak seni
Üç, dört... çabuk git kapını ört
Beş, altı.... yanından ayırma haçı
Yedi, sekiz.... bu gece uyuma deriz
Dokuz, on... Freddy geri dön..."    dizelerinden anlaşılacağı gibi bugünün tavsiyesi "A Nightmare On Elm Street (Elm Sokağında Kabus)". Şunu en başta belirtmeliyim ki kendisi kült filmler listelerinde oldukça üst sıralardadır ve korkusever olun ya da olmayın ölmeden önce bu filmi izleyin. Şahsım adına konuşmam gerekirse, eski yapım filmleri daha çok seviyorum. Yüksek teknolojinin bulaşmadığı, görsel efektlerin çok yaratıcı olmadığı ve düşük çözünürlüklü yapımlar bana daha samimi geliyor. Duyguyu daha iyi hissettirebiliyor. Öteki türlüsü biraz yapay sanki. Neyse, film 1984 yapımı olması sebebiyle de tercih sebebi benim için. İlkokulda, karanlık odada tek başına izlediğim kahramanımız Freddy Krueger, beni korkutmanın aksine çocukluk kahramanım olma ünvanına sahiptir.
Krueger, yaşadığı dönem içinde çocuklara türlü işkenceler ve sapıklıklar yapan bir psikopattır. Çocuklarına yapılanları öğrenen veliler, bu sapık adama cezasını kendileri vermek isterler. Bir otoparkta onu köşeye sıkıştırıp yakarak öldürürler. Oysa bilmiyorlardır ki onun için ölüm sadece bir başlangıçtır. Yıllar sonra Krueger; cehennemde daha da zararlı hale gelen bir ruh olarak, ölümüne sebep olan insanların yaşadığı yerde yani "Elm Sokağı"nda, gençlerin rüyalarına girer ve türlü işkencelerle öldürür. "A Nightmare On Elm Street" adı altında 7 filmin dışında, "Freddy vs Jason" ile 2010 yapımı yeniden çevirim "A Nightmare On Elm Street" filmleri de bulunmakta. Modern zamanın birçok korku filminde de göndermeler yapılması, filmimizin korku filmi sektörünün can damarlarından biri olduğunu göstermekte.
Evet,şu an izleyince büyük ihtimalle korkmayacaksınız. Eleştirebileceğiniz birçok çekim hatası ile de karşılaşabilirsiniz. Ya da basit gelebilir gözünüze. Ama yapmayın 1984 yapımı bir filmden bahsediyoruz. O zamanki imkanlarla daha iyisini çıkartamazlardı karşınıza.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Sonunda Duygularımız Kurtaracak Bizi, Güzel Bakmaktan Vazgeçmek Neden?

Bir konu hakkında duygu yoğunluğum hat safhaya ulaştığında; yazmayı ve hissetiklerimi / düşündüklerimi bir kişi ile bile olsa insanlar...